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Vorträge und Posterpräsentationen (mit Tagungsband-Eintrag):

C. Fleischberger, V. Archodoulaki, I. Steiner:
"Active food packaging materials containing citric acid and sorbic acid";
Poster: 5th International Symposium on Food Packaging, Berlin; 14.11.2012 - 16.11.2012; in: "Food Packaging - Scientific Developments Supporting Safety and Innovation", ILSI Europe (Hrg.); (2012), S. 122.



Kurzfassung deutsch:
Polymerfilme, die Citronen-, Sorbinsäure oder deren Salze enthalten, wurden hergestellt und bezüglich ihres antimikrobiellen Potentials getestet. Die Wirksamkeit gegenüber Carnobacterium divergens und Eschrichia coli ist auf die Migration der aktiven Substanzen aus dem Material zurückzuführen.

Kurzfassung englisch:
Polymer films containing citric acid, sorbic acid or their salts were produced and positivily tested for their antimicrobial potential against Carnobacterium divergens and Eschrichia coli. The activity against these microorganisms could be explained by migration of the active substances out of the material.

Schlagworte:
Active packaging, antimicrobial activity, migration


Elektronische Version der Publikation:
http://publik.tuwien.ac.at/files/PubDat_211765.pdf


Erstellt aus der Publikationsdatenbank der Technischen Universität Wien.